#image_title

Bursa de cercetare Maria Nowak

  • Post author:
  • Post category:Știri

„Bursa de Cercetare Maria Nowak este o inițiativă concepută ca o evoluție a Premiului pentru Cercetare EMN, care a avut 16 ediții de succes. Inițiativa are ca scop influențarea și promovarea cercetării în sectorul finanțelor incluzive din Europa, beneficiind în același timp de calitatea de membru al EMN.”

În cadrul acestei inițiative, un membru EMN,  ales, va primi sprijin de consultanță gratuită pentru a aborda o sarcină de cercetare. Un cercetător desemnat, angajat în acord cu membrul selectat, va întreprinde o sarcină bazată pe nevoile membrului pentru o perioadă de până la 1 an.

Mai mult, inițiativa dorește să contribuie la peisajul academic mai larg al microfinanțării în Europa. Datele colectate în timpul sarcinii vor fi utilizate de cercetător pentru a redacta un articol academic. Ca parte a acestei inițiative, se așteaptă ca membrii EMN să acorde cercetătorului permisiunea de a utiliza datele colectate în acest scop.

Membrii EMN sunt încurajați să își trimită propunerile, cu subiecte de cercetare propuse care să contribuie la crearea de certitudini și perspective privind impactul activităților lor asupra grupurilor țintă care se confruntă cu bariere în ceea ce privește incluziunea financiară și/sau antreprenoriatul, cum ar fi femeile, migranții și refugiații, tinerii și populațiile rurale. Cercetarea poate servi, de asemenea, ca fundament pentru proiectarea de noi activități relevante pentru grupurile țintă menționate anterior.

Exemple de sarcini care pot fi întreprinse includ, dar nu se limitează la, studii de impact, analize de date, perspective manageriale pentru dezvoltarea de noi produse/instrumente, benchmarking transnațional al practicilor existente și evaluări ale pieței.

Apelul este deschis pentru toți membrii EMN: practicieni, rețele naționale, rețele sociale, organizații de suport și investitori. Sunt acceptate și propunerile comune de la mai mult de un membru (fără creștere de buget).

Pentru a aplica la ediția din acest an, vă rugăm să completați formularul până pe 6 mai 2024 și să-l trimiteți la n.benaglio@european-microfinance.org și f.preve@european-microfinance.org.

Vă rugăm să descărcați documentul complet al apelului pentru a accesa toate informațiile.

Formularul pentru apel poate fi descărcat aici.

Cu sprijinul

Organizator: European Microfinance Network (EMN)

Termen limită:

6 Mai 2024

Buget

10.000 Euro