#image_title

Sărbătorirea Zilei Europene a Microfinanțării la Hunedoara: Investind în viitor: Strategii financiare pentru a sprijini tinerii antreprenori”

  • Post author:
  • Post category:Știri

6 Noiembrie, Hunedoara

În data de 6 Noiembrie, orașul Hunedoara a fost gazda unui eveniment de amploare dedicat Zilei Europene a Microfinanțării, organizat de Asociația Caselor de Ajutor Reciproc Regiunea Vest (AsCAR RV) în colaborare cu Rețeaua Europeană de Microfinanțare (EMN). La eveniment au participat studenți, tineri antreprenori, reprezentanți ai Caselor de Ajutor Reciproc, Asociației de Microfinanțare din România, reprezentanți ai Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Frankfurt School of Finance & Management cât și  reprezentanți ai Permicro, Microfinanza, Fondazione de Grisantis – instituții de microfinanțare din Italia.

Scopul evenimentului a fost acela de a scoate învăța despre problemele cu care se confruntă tinerii studenți și tinerii antreprenori și pentru a identifica  contribuția esențială pe care  microfinanțarea  poate să o aibă pentru susținerea și promovarea spiritului antreprenorial.

Microfinanțarea reprezintă un instrument vital în susținerea antreprenoriatului și dezvoltării durabile. Această formă de finanțare este adesea esențială pentru cei care nu au acces la serviciile financiare tradiționale. În contextul evenimentului de la Hunedoara, accentul a fost pus pe modul în care microfinanțarea poate fi utilizată pentru a sprijini tinerii în îndeplinirea aspirațiilor lor antreprenoriale și în dezvoltarea proiectelor lor.

Evenimentul a inclus și discuții productive cu reprezentanți ai guvernului României, care au subliniat angajamentul autorităților în sprijinirea inițiativelor de microfinanțare și a proiectelor destinate tinerilor antreprenori.

Ziua Europeană a Microfinanțării la Hunedoara a oferit o platformă esențială pentru schimbul de idei și experiențe între profesioniștii din domeniu, instituții financiare și reprezentanții guvernamentali. A evidențiat, în mod special, potențialul major al caselelor de ajutor reciproc în sprijinirea tinerilor antreprenori și a subliniat necesitatea unei colaborări continue pentru a crea o societate mai echitabilă și sustenabilă.